27 Haziran 2024

TÜRKİYE, 2024 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI'NDA SON 16 TURUNA YÜKSELDİ

Dortmund Derneği TÜRKİYE, 2024 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI'NDA SON 16 TURUNA YÜKSELDİ

Bu sonuçla puanını 6’ya yükselten Takımımız, grubu ikinci sırada tamamladı ve adını son 16 turuna yazdırdı.

Millîlerimiz son 16 turunda D Grubu'nu lider bitiren Avusturya ile karşılaşacak.

Hamburg'daki Volkspark Stadyumu'nda oynanan maçta A Millî Futbol Takımımıza galibiyeti getiren golleri 51. dakikada Hakan Çalhanoğlu ile 90+4. dakikada Cenk Tosun kaydetti. Antonín Barák'ın 20. dakikada gördüğü kırmızı kart nedeniyle karşılaşmayı 10 kişi tamamlayan Çekya'nın golünü 66. dakikada Tomáš Souček attı.

Grubun diğer maçında ise Gürcistan, Portekiz’i 2-0 mağlup etti. Bu sonuçların ardından 6 puana sahip Portekiz, ikili averajda Türkiye’ye üstünlük sağladığı için grubu lider tamamlarken, 4 puana sahip Gürcistan üçüncü, 1 puana sahip Çekya ise dördüncü oldu.

Gruptaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yenen Millîlerimiz, ikinci maçında ise Portekiz'e 3-0 mağlup olmuştu.

Millî Takım, 2 Temmuz Salı günü Avusturya karşısında çeyrek finale yükselme mücadelesi verecek. Leipzig Stadyumu'nda oynanacak maç TSİ 22.00’da başlayacak.

Stat: Volkspark
Hakemler: Istvan Kovacs, Vasile Marinescu, Ovidiu Artene (Romanya)
Çekya: Stanek (Dk. 55 Kovar), Holes, Hranac, Krejci, Coufal, Soucek, Provod (Dk. 75 Lingr), David Jurasek (Dk. 81 Matej Jurasek), Barak, Chytil (Dk. 55 Kuchta), Hlozek (Dk. 55 Chory)
Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydın, Merih Demiral, Ferdi Kadıoğlu, Salih Özcan (Dk. 46 Kaan Ayhan), İsmail Yüksek (Dk. 63 Okay Yokuşlu), Arda Güler (Dk. 75 Cenk Tosun), Hakan Çalhanoğlu (Dk. 87 Orkun Kökçü), Kenan Yıldız (Dk. 76 Kerem Aktürkoğlu), Barış Alper Yılmaz