Dortmund Derneği Fenerbahçe
23 Mayıs 2024

THY EuroLeague Final Four basın toplantısı yapıldı

Dortmund Derneği THY EuroLeague Final Four basın toplantısı yapıldı

Başantrenörümüz Sarunas Jasikevicius ve oyuncumuz Nigel Hayes-Davis, öncelikle Final Four’u değerlendirdiler ve ardından soruları yanıtladılar.

Başantrenörümüz Sarunas Jasikevicius: Açıkçası kim favoriymiş, kim değilmiş benim umurumda değil. Her gün sahada mücadelenizi ortaya koymalısınız.

Koçların özellikle bu noktaya gelme noktası zorlu oldu. Çok fazla sorumluluğumuz; ilgilenmemiz, çözmemiz ve halletmemiz gereken şeyler oldu. Baktığınız zaman oyuncular en iyi oyunlarını oynayacaklarını umuyorum. Özellikle Berlin’de olan basketbolseverlerin ve tüm dünyanın gözü burada olacak.  Umarım sahaya iyi performans yansıtabiliriz.

Oyuncumuz Nigel Hayes-Davis: Fenerbahçe taraftarlarını gururlandırmak için elimizden gelen en iyi performansı ortaya koymaya çalışacağız 

“Öncelikle herkesi tebrik ederek sözlerime başlamak istiyorum. Koçun da söylediği gibi en iyi oyunumuzu ortaya koymamız lazım. Avrupa’nın en iyi dört takımı mücadele edecek. Hiçbir takım yenilmez bir takım değil. Dolayısıyla biz de Fenerbahçe taraftarlarını gururlandırmak için elimizden gelen en iyi performansı ortaya koymaya çalışacağız.”

Başantrenörümüz Sarunas Jasikevicius:  Hep bir sonraki maçı, bir sonraki antrenmanı düşünüyoruz. Biz meseleye böyle yaklaşıyoruz ve özellikle bu yolculukta baktığınız zaman bir numaralı hedef, iki numaralı hedef, onu yolculukta birazcık belirliyorsunuz. Sonra yavaş yavaş bazı şeyleri düzelterek ilerlemeye çalışıyorsunuz. Gerçekten son derece tecrübeli bir takımım var. Pek çok farklı antrenörle pek çok farklı sistemle çalıştılar. Ben onlara herhangi bir şey icat etmedim, onlara sunduğumuz şeyler yepyeni şeyler değildi ama özellikle yine ekipteki 3 antrenör onlarla daha önce çalışmışlardı. Tabii ki çok büyük beklentiler koymadan ilerlemek lazım veya çok büyük hedefler koymamak lazım ama günlük hedefler koymak lazım ve bunların üstüne koyarak ilerlemek lazım. Umarım cuma günü her şey planladığımız gibi gider diye düşünüyorum.

SORU-CEVAP

Başantrenörümüz Sarunas Jasikevicius: Buna nasıl cevap vereceğimi bilemiyorum. Bence sahaya çıkacağız ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Tabii ki bazı rekorlar bence kendimiz için önemliydi. Asist sayısı, 3 sayı, Nigel’ın bireysel rekoru… Biz burada bir sayıyla bile olsa kazanmak için buradayız. Bir sayı ile kazansak bile mutlu olacağım.

Oyuncumuz Nigel Hayes-Davis: Koç ilk geldiği günden itibaren bize gerçekten büyük bir güven verdi ve güven aşıladı. Rekorlarla ilgili olarak çok iyi bir ay geçirdiğimizi düşünebilirim o dönemde. Müthiş takımlara karşı çok önemli başarılar elde ettik. Tabii ki benim o bireysel rekorumla ilgili olarak evet çok iyi bir maç oldu ama burada önemli olan bizim hep birlikte olmamız, bir takım olarak performans sergilememiz ama günün sonunda Final Four’da ne olacağını asla kestiremezsiniz. Burada bir sayıyla bile kazanmak çok önemli.

Oyuncumuz Nigel Hayes-Davis: Evet söylediğim gibi burada önemli olan bulunduğun durumun tadını çıkarmak, geldiğin noktanın onun keyfini sürmek ama bunu yaparken de mütevazı olmak gerekiyor. Şu anda Final Four’dayız. Bu maçlarda Kostas’ın da söylemiş olduğu gibi ayrıntılar son derece önemli. Ortadaki topları kapmak için kendini kim atacak yerden yere, ribaundları kim çekecek, en az hatayı kim yapacak. Evet, bir maçı kaybettiğiniz zaman ‘belki de o mücadeleyi koymayı o ribaund için mücadele etmeliydim’ diye düşünürsünüz. İkinci Final Four’um. Barcelona’da da bir Final Four mücadelem olmuştu ama burada büyük bir sabırsızlıkla beklediğimi söyleyebilirim. Koçun da söylediği gibi en iyi performansımı ortaya koymaya çalışacağım. Bazen antrenman yapamazsınız, yaparsınız-yaparsınız sonra maç günü gelir ve o maç gününde de en önemli olan o biriktirdiklerinizi sahaya yansıtabilmektir. Umarım ben de en iyi performansımı yarın ortaya koyarım ve takımımın finale yükselmesine yardımcı olurum.

Başantrenörümüz Sarunas Jasikevicius:  Bence durumlar tamamen birbirinden farklı. Özellikle ne öğrendim, ne öğrenemedim onlara vurgu yapacak değilim ama Final Four’da bir ribaund, yapılan bir faul fark yaratabiliyor. Küçük detaylar fark yaratabiliyor ama skor buluyor olmanız lazım. Kolay basketler buluyor olmanız lazım ama burada en önemli olan şey hayatta kendinize fırsatlar ve şanslar tanıyor olmanız. Monaco’ya karşı olağanüstü zorlu bir seviye yaşadık. Şimdi buradayız ve bu fırsattan istifade etmeye çalışacağız. Tıpkı diğer üç takımın yapmaya çalışacağı gibi.

Başantrenörümüz Sarunas Jasikevicius: Ben her zaman oyuncularıma şunu söylüyorum; tüm maç toplantılarında baskı üzerimizde olsun istiyoruz, bu sorumluluğu hissedelim istiyoruz. Diğer koçlara katılıyorum, sahaya çıkmalı, savaşmalı, mücadele etmelisiniz. Maksimum performansınızı ortaya koymanız lazım. Açıkçası kim favoriymiş, kim değilmiş benim umurumda değil. Her gün sahada mücadelenizi ortaya koymalısınız.