Dortmund Derneği Fenerbahçe
25 Mayıs 2024

TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL SÜPER LİGİ’NDE DE ŞAMPİYON FENERBAHÇE

Dortmund Derneği TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL SÜPER LİGİ’NDE DE ŞAMPİYON FENERBAHÇE

Geçtiğimiz ay EuroCup 1’i kazanarak Avrupa Şampiyonu olan Takımımız, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde de üst üste üçüncü kez şampiyon oldu.
 
Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi final etabı üçüncü maçında konuk ettiği Beşiktaş’ı 82-71 yenen Ekibimiz, bu sonuçla seride 2-1 öne geçti ve 2023-24 sezonunu şampiyonlukla tamamladı.

Karşılaşmanın ardından oyuncularımız şampiyonluk seremonisine, üzerinde şampiyonluk tişörtleriyle çıktı. Daha sonra şampiyonluk kupası kaptanımız Yamaç Yüksel’in ellerinde yükselirken basketbolcularımız büyük coşku yaşadı. Kupa töreninin ardından toplu fotoğraf çekildi ve basketbolcularımız şampiyonluk sevincini taraftarlarımızla birlikte yaşadı.
 
Fenerbahçe Metro Enerji Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş, 1907 Derneği Başkanı Rıfat Perahya ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra; Takımımızın sponsorlarından Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, Birdallar İnşaat CEO'su Eren Birdal ve Travelzone Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öztürk de takip etti.
 
Başantrenörümüz Can Aksu yönetimindeki Fenerbahçe Göksel Çelik maça Ahmet Efetürk, Yamaç Yüksel, Kinem Kulbay, Uğur Toprak, Mohsen Tamardash beşiyle başladı.
 
Karşılaşmaya istediği başlangıcı yapamayan Takımımız, Yamaç ve Uğur’un arka arkaya kaydettiği üçlüklerle farkı çift hanelere çıkarttığı ilk periyodu 25-19 önde tamamladı. Skor avantajının sürekli el değiştirdiği ikinci periyodun ardından soyunma odasına 40-41’lik skorla gidildi.
 
Üçüncü periyotta Yamaç Yüksel’in üst üste bulduğu sayılarla Beşiktaş’ın savunma direncini kıran ekibimiz skoru skor avantajını eline geçirdi ve karar periyoduna 64-56 önde girmeyi başardı. Skor üstünlüğünü son çeyrekte de devam ettiren takımımız yüksek yüzdeli atışlarıyla ritmini maçın sonuna kadar sürdürdü ve maçtan 82-71 galip ayrılarak üst üste üçüncü şampiyonluğunu kazandı.