Dortmund Derneği Fenerbahçe
24 Mayıs 2024

Panathinaikos Aktor 73-57 Fenerbahçe Beko

Dortmund Derneği Panathinaikos Aktor 73-57 Fenerbahçe Beko

Nigel Hayes-Davis kaydettiği 14 sayıyla takımın skoreri oldu. Marko Guduric ile Nathan Sestina da 10’ar sayıyla çift hanelere ulaşan oyuncularımız oldular.

Final Four’un diğer ayağında ise Yunanistan ekibi Olympiacos ile İspanya temsilcisi Real Madrid kozlarını paylaşacak. Fenerbahçe Beko bu maçın kaybedeniyle 26 Mayıs Pazar günü üçüncülük maçına çıkacak.

Über Arena’da taraftarlarımızın tribündeki yeri aldığı karşılaşmayı Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sertaç Komsuoğlu da izledi.

Takımımız maça; Nick Calathes, Scottie Wilbekin, Dyshawn Pierre, Nigel Hayes-Davis, Johnathan Motley beşiyle başladı.

Yunan temsilcisi karşılaşmaya 12-0’lık seriyle başlayınca koç Sarunas Jasikevicius’tan mola geldi. Molanın ardından fark kapanmadı ve ilk periyot 22-13 tamamlandı. İkinci periyotta hücumda ve savunmada daha agresif oynayan Takımımız, Nigel Hayes-Davis’in son bölümdeki etkili oyunuyla farkı 2 sayıya kadar indirdi ve soyunma odasına 38-36 geride girdi.

Büyük çekişmeye sahne olan üçüncü periyodun son bölümünde Yunanistan temsilcisinde Panagiotis’in üçlüğüyle fark 6 sayıya yükseldi ve final periyoduna 56-50’lik skorla gidildi. Takımımız dördüncü periyoda istediği başlangıcı yapamayınca koç Jasikevicius’tan erken mola geldi: 58-50. Fenerbahçe Beko yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve karşılaşmadan 73-57 mağlup ayrıldı.

Çeyrek skorları:

1.Çeyrek: 22-13
2.Çeyrek: 16-23
3.Çeyrek: 18-14
4.Çeyrek: 17-7

Skor dağılımımız: Hayes-Davis 14, Sestina 10, Guduric 10, Sertaç 7, Calathes 5, Biberovic 4, Papagiannis 3, Wilbekin 2, Dorsey 2.