Dortmund Derneği Fenerbahçe
26 Mayıs 2024

Futbolcularımız, 6-0’lık İstanbulspor galibiyetinin ardından açıklamalar yaptı

Dortmund Derneği Futbolcularımız, 6-0’lık İstanbulspor galibiyetinin ardından açıklamalar yaptı

Fred Santos: “Taraftarlarımız bugün harikalardı. Maçın her anında bizi desteklediler tıpkı tüm sezon boyunca olduğu gibi. Sezon boyunca da bizi desteklediler, sonuna kadar inanmayı bırakmadılar ki biz oyuncular da sonuna kadar inanmayı bırakmadık. Tabii ki şampiyonluğu kaybetmek kolay değil, zor ama sezon içerisinde çok fazla zarar gördüğümüz konu oldu çeşitli sebeplerden dolayı. Sakatlıklar oldu, cezalı olan oyuncularımız oldu, benim de bence haksız yere cezalı duruma düştüğüm bir dönem vardı. Genel olarak bahsettiğim gibi şampiyonluğu kaybetmek kolay değil ama yapmamız gereken şey kafamızı kaldırmak çünkü biz şampiyon olabilmek için gerçekten her şeyi yaptık. Taraftarlarımıza da göstermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz, onlardan özür diliyoruz çünkü biliyoruz ki beklenti şampiyon olmamızdı ama bizim yapmamız gereken şey yolumuza devam etmek çünkü önümüzdeki sezon bu kulübe iyi şeyler yaşatabileceğimizi umuyorum. Ben burada çok mutluyum. Belirtmiş olduğum gibi kolay bir sezon olmadı, bizler için zor bir sezondu. Daha fazla şey kazanmayı daha fazla şey elde etmeyi isterdik ama bizim için istediğimiz gibi gitmedi işler. Benim hala burada kontratım var ki burada olmaktan da çok mutluyum ama transfer döneminde neler olur hiçbir zaman bilemezsiniz. Ama ben tamamen buraya odaklanmış durumdayım. Belirtmiş olduğum gibi umuyorum önümüzdeki sezon bir şeyler kazanabiliriz hep birlikte.”
 
Dusan Tadic: “Kesinlikle inanılmaz. 909 puan aldık ama şampiyon olamadık maalesef. Gerçekten inanılmaz bir durum. Sezon öncesi biri dese ki, ’99 puan elde edeceksiniz ama şampiyonluk olamayacaksınız.’ Herhalde gülünürdü buna. Maalesef şampiyon olamadık. Taraftarlarımız gerçekten bugün harika destek gösterdiler. 12.adam gibiler. Bizi maçtan sonra beklediler. Onlar için öyle zannediyorum ki, gerçek şampiyonlar bizleriz. Onlar en iyiler, gerçekten çok büyükler. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Onlarsız gerçekten çok daha zor olabilirdi. Onların desteği bizler için sezon içerisinde çok önemliydi.
 
(Geçen hafta derbi maçından sonra yaptığı açıklamaların bugün pankart haline getirilmiş olmasının hatırlatılması üzerine) “Beklemiyordum. Galatasaray maçından sonra o cümleyi sarf ettiğimi düşünmemiştim öncesinde. Spontane bir şekilde op cümleler ağzımdan çıktı. Güzel bir şey oldu tabii bugün pankart halinde o cümleleri görmek. Onlar da tribüne yerleştirmişler o cümleyi. Benim açımdan hoştu bunları görmek. Tribün, taraftarlarımız harikaydı. Onlar gerçekten inanılmazlar.”

Edin Dzeko: “Öncelikle şampiyon olamadığımız için elbette ki büyük bir üzüntü duyuyoruz. Bizler açısından çok büyük bir üzüntü bu. 99 puan elde ettik ve maalesef şampiyonluğu elde edemedik. Açıkçası inanılmaz bir durum. Bu hayatta belki de başınıza bir kere gelebilecek bir şey. Ama elbette ki filmi geriye saramıyoruz, geçmişe geri gidemiyoruz. Maçtan sonra taraftarlarımız çok büyük bir teveccüh gösterdi, bizleri alkışladılar, desteklediler. Bu aslında çok fazla anlam ifade ediyordu, bizlere ne kadar saygı gösterdiklerini de görmüş olduk. Her ne kadar şampiyon olamasak da onlara ve camiaya istemiş oldukları kupayı kazandıramasak da sezon boyunca göstermiş olduğumuz performanstan dolayı -öyle zannediyorum ki- bizleri takdir ettiler. Bizler de şundan eminiz ki, şunu biliyoruz ki onların kalplerinde bizler gerçekten bu sezon her şeyi yaptık. Bunu hissedebiliyoruz. Maalesef elde ettiğimiz 99 puana rağmen şampiyon olamadık, bu elbette ki bizler açısından üzüntü verici. Kupayı elde edemedik, kupayı kaldıramadık, bu hayal kırıklığı yaratan şeydi bizler için. Bu arada bir şey daha ekleyeyim; Fenerbahçe tarihi boyunca elde ettiğimiz en çok puanı almamıza rağmen bu kupayı kaldıramamış olduk.
 
Ben şu anda emekliliği düşünmüyorum. Leo (Leonardo Bonucci) gerçekten harika kariyere sahip bir futbolcu. Kendi açısından en olması gereken kararı verdi kendi düşüncesiyle. Fenerbahçe camiası, Fenerbahçe taraftarı aslında bana göre onun bu büyük camiada futbola veda etmiş olmasından dolayı da gurur duyuyorlardır. Böyle büyük bir oyuncunun kariyerine burada son vermesinin, Fenerbahçe için de burası için de önemli olduğunu düşünüyorum. Yine tekrar ediyorum ki kariyerimi sonlandırmayı, emekli olmayı düşünmüyorum.”