Dortmund Derneği Fenerbahçe
23 Haziran 2024

Fenerbahçeli milli yüzücü Kuzey Tunçelli 16 yaşında Avrupa Şampiyonu oldu

Dortmund Derneği Fenerbahçeli milli yüzücü Kuzey Tunçelli 16 yaşında Avrupa Şampiyonu oldu

Yarışta Tokyo Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan son Avrupa Şampiyonu Ukraynalı Mykhailo Romanchuk ikincilik, Macar Zalan Sarkany de üçüncülük elde etti.

Dün başka bir Fenerbahçeli yüzücü Emre Sakçı 50 metre kurbağalamada Avrupa Şampiyonu olurken, bugün de Kuzey Tunçelli Avrupa Şampiyonluğuna uzandı. Fenerbahçeli milli yüzücüler iki gün de iki Avrupa Şampiyonluğu kazanarak tarih yazdılar.

Daha önce 1500 metrede ve 800 metrede olimpiyat kotası alan 16 yaşındaki genç yüzücümüz Kuzey, elde ettiği bu önemli başarı ile Paris’e Avrupa Şampiyonu unvanıyla gidecek.

Türk sporunun lokomotifi görevini üstlenen Fenerbahçemizin yüzücüleri Avrupa Şampiyonası’na damga vurdu.

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçeli milli yüzücülerimiz Ecem Dönmez, Zehra Duru Bilgin ve Gizem Güvenç ile milli sporcu Ela Naz Özdemir'den oluşan 4x200 serbest kadın bayrak takımı bronz madalya kazanırken, Deniz Ertan da 800 metre serbest stilde üçüncü, 400 metre serbestte ise 7. oldu. Dün Emre Sakçı 50 metre kurbağalamada Avrupa Şampiyonu olurken, bugün de Kuzey Tunçelli 1500 metre serbestte altın madalya kazandı. Kuzey, düzenlenen törenle madalyasını aldı ve İstiklal Marşımızı Belgrad'da okuttu.

Sporcularımızı ve antrenörlerimizi bu tarihi sonuçlardan dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.