Dortmund Derneği Fenerbahçe
18 Mayıs 2024

FENERBAHÇE, ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ BASKETBOL GENÇLER LİGİ’NDE ŞAMPİYON

Dortmund Derneği FENERBAHÇE, ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ BASKETBOL GENÇLER LİGİ’NDE ŞAMPİYON

Takımımız, böylece 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda çok özel bir başarıya imza atmış oldu.

Karşılaşma öncesinde ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız’ dolayısıyla 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, her iki takım oyuncuları da ’19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun’ pankartıyla parkede yer aldı.

Kadın Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş ile Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımızın Genel Menajeri Nalan Ramazanoğlu, İdari Menajerimiz Derin Yener, Yardımcı Antrenörümüz Semih Akdemir, Takım Kaptanımız Alperi Onar ile Kadın Basketbol Altyapı Sorumlusu Şaziye İvegin Üner ve altyapı sporcularımız da karşılaşmayı takip etti.

Takımımız kupa seremonisine şampiyonluk tişörtleriyle çıktı. Fenerbahçemize şampiyonluk kupası ve madalyalarını TBF Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Şerbetçioğlu ile TBF Genel Sekreteri Dr. Serhan Antalyalı takdim etti.

Kupa, Kaptanlarımız Sudenaz Akarpa ve Ece Erginay’ın ellerinde yükselirken, salonda büyük sevinç yaşandı. Kupa törenin ardından şampiyonluk fotoğrafı çekildi.

Basketbol Gençler Ligi kızlar kategorisi finalinin en değerli oyuncusu (MVP)seçilen Sudenaz Akarpa’ya ödülünü Kadın Milli Takımlar Direktörü Nilay Kartaltepe’den aldı.

Takımımız maça Ece Erginay, Kübra Yaylacı, Zeynep Naz Töremiş, Sudenur Akarpa ve Hatice Bilir beşiyle başladı.

Fenerbahçe Genç Kız Basketbol Takımımız, Sudenur Akarpa’nın 5-0’lık serisiyle karşılaşmaya hızlı başladı. Emlak Konut’un Nehir Ulufer ile 3 sayı çizgisinin gerisini iyi kullandığı bölümde skor da 5-6’ya geldi. Maçta ilk 5 dakika 9-10 Emlak Konut üstünlüğüyle geçilirken Fenerbahçemiz, Aleyna Akkurt ve Zeynep Naz Töremiş’in üretken oyunuyla 5 sayılık bir fark yakaladı.(18-13) Bitime 1 dakika kala maça ortak olan (18-18) rakip takım, Yağmur Yılmaz’ın son saniye isabetiyle de ilk çeyreği 18-20 önde tamamladı.

7-0’lık seriyle başladığımız ikinci çeyrekte Ekibimiz 25-20’lik üstünlüğü yakaladı. Bu skorla molaya giden Emlak Konut, mola dönüşünde bulduğu basketlerle farkı 1 sayıya indirdi.(25-24) Sudenur Akarpa’nın yüksek yüzdeli oyunuyla damga vurduğu çeyrekte son 5 dakikalık dilimde skor yüküne ortak olan isimlere Ece Erginay da eklendi ve Takımımız soyuna odasına 34-31’le önde girdi.

Üçüncü çeyreğe de iyi başlayan Fenerbahçe Genç Kız Basketbol Takımımız, Tuana Ayşegül Vural ve Zeynep Naz Töremiş’le farkı çift hanelere çıkardı.(41-31) Savunma direncini arttıran Ekibimiz, rakibe geçit vermediği bölümde 48-35’i buldu. Emlak Konut’un Dünya Hazeyen ve Nehir Ulufer’le maçın içinde kalma girişimlerini üstün oyunuyla sonuçsuz bırakan Takımımız final çeyreğine 50-43 üstün giren taraf oldu.

Son 10 dakikalık bölümde ortaya koyduğu kararlı oyununun yanı sıra savunma disiplininden de taviz vermeyen Fenerbahçe Genç Kız Basketbol Takımımız, farkı 15 sayıya(65-50) kadar çıkardığı mücadeleden aynı skorla galip ayrıldı ve Basketbol Gençler Ligi’nde sezonu şampiyon tamamladı.

Fenerbahçemiz, bu sezon normal sezonda grup aşamasını ve final grubunu tamamlayarak adının play-off çeyrek final turuna yazdırma başarısı gösterdi. Play-off çeyrek finalinde TED Ankara Kolejliler, yarı finalde ise ÇBK Mersin’i 2-0 ile geçmeyi başaran takımımız finale yükselmişti.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.