Dortmund Derneği Fenerbahçe
18 Mayıs 2024

Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde adını yarı finale yazdırdı

Dortmund Derneği Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde adını yarı finale yazdırdı

Enka Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı mücadeleden 100-71’lik skorla galip ayrılan Ekibimiz, seriyi 2-0’e getirerek adını yarı finale yazdırdı. Takımımızın yarı finaldeki rakibi Manisa Büyükşehir Belediye Spor'u 2-0'la geçen Beşiktaş Emlakjet oldu.

Aliağa Petkimspor ile bu sezon oynadığı tüm maçları kazanan Fenerbahçemiz, ligde de bu sezon yedinci kez 100 sayı barajını geçmiş oldu.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, 24-26 Mayıs tarihleri arasında Almanya'nın başkenti Berlin’de Avrupa şampiyonluğu için mücadele edecek.

Takımımız mücadeleye Sertaç Şanlı, Mert Emre Ekşioğlu, Melih Mahmutoğlu, Nick Calathes ve Nigel Hayes-Davis beşiyle başladı.

David Efianayi’nin isabetiyle başlayan maçta Nigel ve Sertaç’ın yüksek yüzdeli oyunuyla Fenerbahçemiz 4-9’u buldu. Bu bölümde Yunus Emre Sonsırma’nın dış isabetiyle rahat bir nefes alan İzmir ekibi farkı 2 sayıya indirdi.(7-9) Mert Emre Ekşioğlu ve David Efianayi’nin karşılıklı 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu sayılarla skorun 10-12’ye geldiği çeyrekte TV molasına gidildi. Mola dönüşünde kenardan gelen Marko Guduric’le skor bulan Erkek Basketbol Takımımız farkı 4 sayıya çıkardı.(10-14) Çeyrekte son 2 dakikanın içine girilirken Mahir Ağva’yla skor üstünlüğünü(15-14) yakalayan Aliağa Petkimspor, ilk 10 dakikayı 21-16 önde geçti.

Tarık Biberovic ve Nate Sestina’nın 5-0’lık serisiyle çeyreğe hızlı giren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız maça denge getirdi.(21-21) Bu çeyrekteki ilk sayılarını Yavuz Güktekin’le bulan ev sahibi karşısında Scottie Wilbekin’in dış atışlarıyla rüzgarı arkasına alan Ekibimiz skoru 28-33’e taşıdı. İlk 5 dakikanın Takımımızın üstünlüğüyle(28-35) geçildiği çeyrekte Simmons ve Yavuz Gültekin’den skor ve enerji katkısı alan İzmir temsilcisi 32-35’i bulsa da, Fenerbahçemiz farkı çift hanelere çıkararak soyunma odasına 36-48’le önde girdi.

İkinci çeyrekte olduğu gibi üçüncü dilime de 5-0’lık seriyle iyi başlayan Ekibimiz, 36-53’ü buldu. Zoriks ve Aldridge ikilisiyle maçın içinde kalmaya çalışan Aliağa Petkim’i Sertaç Şanlı ve Nigel Hayes-Davis’in boyalı alan performansıyla durduran Takımımız 21 sayılık bir farkla final periyotuna 52-73’le önde giren taraf oldu.

Oyun üstünlüğünün skora yansıdığı karar çeyreğinde farkı 30 sayıya(60-90) kadar çıkartan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, 71-100’le maçın kazananı oldu ve adını yarı finale yazdırdı.

Skor dağılımımız: Hayes-Davis 20, Sertaç 15, Wilbekin 14, Melih 13, Sestina 10, Biberovic 8, Şehmus 8, Emre 6, Guduric 4, Metecan 2. 

Karşılaşmanın istatistiklerine buradan ulaşabilirsiniz.