26 Mayıs 2024

Fenerbahçe Beko, Avrupa 4’üncüsü

Dortmund Derneği Fenerbahçe Beko, Avrupa 4’üncüsü

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 2023-24 sezonu Final Four 3/4.lük maçında Yunanistan temsilcisi Olympiacos ile karşılaştı. Takımımız mücadeleden 87-84 mağlup ayrıldı.

Uber Arena’da taraftarlarımızın tribündeki yeri aldığı karşılaşmayı Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sertaç Komsuoğlu da izledi.
Takımımız maça; Nick Calathes, Scottie Wilbekin, Dyshawn Pierre, Nigel Hayes-Davis, Sertaç Şanlı beşiyle başladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan ilk çeyreğin son bölümünde daha agresif oynayan Olympiacos, periyotu  24-16 önde tamamladı. İkinci periyoda Sestina ve Tyler Dorsey’ın bulduğu üçlüklerle başlayan Takımımız skoru dengeledi. (30-29) 10-0’lık seri ile farkı çift hanelere taşıyan Yunanistan takımı soyunma odasına 48-37 önde gitti. Üçüncü çeyreğe Scottie Wilbekin ve Sertaç Şanlı’nın üst üste bulduğu iki üçlükle etkili başlayan takımımız farkı eritti ve skoru 61-60’ya getirmeyi başardı. Çeyreğin son bölümünde rakibinin serisine engel olamayan ekibimiz, final periyoduna 66-62 geride girdi. Dördüncü çeyrekte farkı yeniden çift hanelere çıkaran Olympiacos karşısında periyodun sonunda farkı eriten takımımızın son saniye üçlüğü süreye takıldı. Maçtan 87-84 mağlup ayrılan Fenerbahçe Beko, sezonu Avrupa dördüncüsü olarak tamamladı.

Çeyrek Skorları:
1. Çeyrek: 24-16
2. Çeyrek: 24-21
3. Çeyrek: 25-18
4. Çeyrek: 22-21

Skor dağılımımız: Pierre 19, Wilbekin 16, Sertaç 11, Sestina 8, Motley 7, Papagiannis 6, Guduric 6, Dorsey 5, Calathes 3, Hayes-Davis 3.