13 Mayıs 2024

Fenerbahçe Beko 92-90 Onvo Büyükçekmece Basketbol

Dortmund Derneği Fenerbahçe Beko 92-90 Onvo Büyükçekmece Basketbol

Fenerbahçe Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan maçı 90-92 kazanan Fenerbahçemiz, ligde normal sezonu 25 galibiyetle tamamladı.

Takımımız, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final serisinin ilk maçında 16 Mayıs Perşembe günü İzmir ekibi Aliağa Petkimspor’u konuk edecek.

Takımımızın ilk 5’i şu isimlerden oluştu: Şehmus Hazer, Melih Mahmutoğlu, Mert Emre Ekşioğlu, Nate Sestina, Sertaç Şanlı.

Maça Sertaç Şanlı’nın üst üste bulduğu sayılarla hızlı başlayan Takımımız skoru 8-2’ye getirdi. Alex Perez'le hem oyunda hem de skorda dengeyi yakalayan rakibimiz maça ortak oldu: 12-12. Nate Sestina’dan önemli katkılar alan Ekibimiz oyun üstünlüğünü eline alsa da karşılıklı sayılara sahne olan birinci periyot 22-19 Takımımızın üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci periyodun başlangıcında Onvo Büyükçekmece Basketbol, skoru dengeleyerek Takımımıza mola aldırdı: 24-24. Moladan Tarık Biberovic’in üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetli şutlarla hızlı ve agresif dönen Takımımız skoru 29-24’e getirerek rakibine mola aldırdı. Molanın ardından skoru eriten konuk ekip, Marcquise Reed ve Alex Perez ile ritim bularak 36-31 öne geçti. İlk yarının sonlarına doğru toparlanan Takımımız skoru eriterek devreyi 38-37 geride tamamladı.

Üçüncü periyoda Tarık Biberovic’in üçlüğüyle başlayan Fenerbahçemiz 40-38 öne geçti. Marcquise Reed ile Takımımızın savunma direncini kıran rakip takım skor üstünlüğünü eline aldı:46-42. Georgios Papagiannis’in hem savunmada hem de hücumda etkili performansıyla skora denge getiren Takımımız Sestina’nın da uzaklardan bulduğu isabetle 59-56’yı buldu. Yannick Franke ile yeniden maça ortak olan Onvo Büyükçekmece Basketbol’a, Marko Guduric ile cevap veren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, final periyoduna 62-59 önde girdi.

Final periyoduna yüksek ritimle giren Fenerbahçemiz farkı 6 sayıya çıkardı:67-61. Evan Bruinsma ile bulduğu üçlükle farkın açılmasını önleyen Onvo Büyükşehir Basketbol maçta dengeyi yakalayarak skoru 72-72’ye getirdi. Karşılıklı sayılarla skorun dengede seyrettiği karar çeyreğine Marko Guduric’le nokta koyan Fenerbahçemiz, parkeden 92-90 galip ayrıldı.

Skor dağılımımız: Sestina 23, Guduric 15, Biberovic 13, Sertaç 9, Papagiannis 8, Dorsey 8, Calathes 5, Melih 5, Şehmus 4, Metecan 2.

Çeyrek Skorları

1. Periyot: 22-19