Dortmund Derneği Fenerbahçe
11 Mayıs 2024

Bursaspor İnfo Yatırım 112-116 Fenerbahçe Beko

Dortmund Derneği Bursaspor İnfo Yatırım 112-116 Fenerbahçe Beko

Takımımız, Tofaş Spor Salonu’nda oynanan, normal süresi 96-96 tamamlanan ve iki uzatma periyotuna giden mücadeleden 116-112 galip ayrıldı.

Takımımızın, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek finalindeki rakibi 7. sıradaki İzmir ekibi Aliağa Petkimspor oldu.

Takımımızın ilk 5’i şu isimlerden oluştu:
Şehmus Hazer, Mert Emre Ekşioğlu, Melih Mahmutoğlu, Amine Noua, Sertaç Şanlı.

Hava atışıyla birlikte ilk hücum ev sahibi Bursaspor İnfo Yatırım’ın oldu. Bu hücumdan eli boş dönen ev sahibine Takımımız, Melih Mahmutoğlu’nun açılış basketiyle cevap verdi.(0-3) Şehmus Hazer’in de isabetiyle 5-0’lık seri yakalanmış oldu. Bursaspor’un ilk sayıları ise Anthony Brown’dan geldi. Sertaç Şanlı ve Amine Noua’nın da üretken oldukları ilk dakikalarda Ekibimiz 4-10’u buldu. Michael Young ve Gavrilovic ikilisiyle maçın içinde kalan ev sahibi takım skora denge getirdi.(10-10) Dyshawn Pierre ve Yam Madar’ın skor yüküne ortak oldukları çeyrekte potamızda David Michineau ve Gavrilovic’le etkili olan Bursaspor maçın içinde kalmayı başardı. Seyir zevkinin yüksek olduğu çeyrek 25-25’lik eşitlikle noktalandı.

Dyshawn Pierre ve Yam Madar’la çeyreğe hızlı giren Fenerbahçemiz, 25-29’u buldu. Michael Young’la ilk basketlerini bulan ev sahibi Bursaspor’a; kenardan gelen Tyler Dorsey ile Yam Madar’ın üretken oyunuyla geçit vermeyen Takımımız farkı 6 sayıya çıkardı.(31-37) Gavrilovic ve David Michineau’yla maçın içinde kalmaya çalışan Bursaspor İnfo Yatırım’ı, Melih Mahmutoğlu’nun skorer oyunuyla durduran Fenerbahçemiz, son 3 dakikaya 38-46’yla önde girdi. Farkı çift hanelere(40-51) çıkaran Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız soyunma odasına da aynı skorla önde girdi. 

Anthony Brown ve Amine Noua’nın karşılıklı isabetiyle başlayan üçüncü çeyrekte Takımımız; Sertaç Şanlı ve Noua’yla skor üstünlüğünü korudu.(49-61) Çeyreğin devamında David Michineau ve Michael Young’la varlığını hissettiren ev sahibi takım, Gavrilovic’in de yüksek yüzdeli oyunuyla son 1 dakikaya girilirken skora denge getirdi. Johnathan Motley ve Sarper David Mutaf’ın basketleri ise çeyreğin sonucunu belirledi.(68-68)

Fiziksel temasların yoğunlaştığı, agresif oyun anlayışının hakim olduğu karar çeyreğinde son 5 dakikaya 77-80 Fenerbahçe üstünlüğüyle geçildi. Yam Madar’ın üst üste bulduğu basketlerle rahat bir nefes alan Takımımız farkı 6 sayıya çıkardı.(84-90) Son dakikaları büyük çekişmeye sahne olan maç uzatma periyotuna gitti.(96-96)

İlk uzatma periyotu sonunda 102-102’lik eşitliğin sağlanmasının ardından ikinci uzatma periyotu oynandı. Tarık Biberovic’in basketleriyle damga vurduğu ikinci uzatma periyotu sonunda Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız parkeden 116-112 galip ayrıldı.

Skor dağılımımız: Madar 20, Noua 20, Şehmus 17, Biberovic 15, Melih 13, Pierre 11, Sertaç 10, Dorsey 6, Motley 4. 

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.