Dortmund Derneği Fenerbahçe
08 Mayıs 2024

70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu

Dortmund Derneği 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu

Basketbol Şubemiz, 7Days EuroLeague Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü Yönetim Kurulu Üyemiz Can Gebetaş aldı

Ödül töreninde Basketbol Şubemiz, 7Days EuroLeague Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü alan Yönetim Kurulu Üyemiz Can Gebetaş, yaptığı konuşmada, “Fenerbahçe Spor Kulübü olarak futbol dışındaki branşlarımızda; basketbol, voleybol, olimpik şubelerde hem ulusal hem de uluslararası kulvarlarda ülkemizi ve kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmek için var gücümüzle çalışmaya devam etmekteyiz. Üstelik spor kulüplerinin finansal olarak zorluk yaşadığı bu dönemde basketbol şubemizin keza voleybol şubemizin Avrupa’da getirdiği başarılar, -olimpik şubelerimiz de öyle- bizleri ziyadesiyle gururlandırıyor, mutlu ediyor. İki sene üst üste EuroLeague şampiyonluğu kazandık. Aynı zamanda Erkek Basketbol ve Kadın Basketbolda EuroLeague Kupasını müzesinde barındıran dünyadaki ilk kulüp olma başarısını gösterdik. Bu başarı nedeniyle hocalarımızı, teknik heyetlerimizi, sporcularımızı yürekten tebrik ediyorum bu gururu bizlere, Fenerbahçe ailesine ve Türk sporuna kazandırdıkları için. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu ödüle layık görülmüş olmak büyük mutluluk. Bizi bu ödüle layık görenlere de teşekkür ediyorum.” dedi.

Yılın Sporcusu Melissa Vargas
 
Yılın Sporcusu Ödülü'nün sahibi A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın sporcusu Melissa Vargas oldu. Melissa Vargas'a ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak takdim etti. Bakan Bak açıklamasında şu sözleri dile getirdi: “Güzel bir proje, başından beri başarılı bir şekilde gidiyor. Spor önemli bir enstürman, büyük bir güç. Hepimizi bir araya getirdi. 2023 yılı büyük başarılarla tamamlandı. 2024 yılı spor için çok önemli etkinliklerin olduğu bir yıl. Önümüzde Avrupa Futbol Şampiyonası var, Paris Olimpiyat Oyunları var... İddialıyız.  Türk sporunda yükseliş var. Değişik branşlarda başarılar geliyor. Tesislere yapılan büyük yatırımlar var. Sayın Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi, spora büyük destek vermesi bizleri ve sporcularımızı daha da teşvik ediyor. Bizleri sevindiren 2023 yılında katıldıkları turnuvalarda kupaları alan Filenin Sultanlarını tebrik ediyoruz. Onların bu başarısında önemli katkıları olan sporcularından bir tanesi de yılın sporcusu seçildi: Melissa Vargas.” Melissa Vargas ise yaptığı konuşmada kendisini ödüle layık görenlere ve takımına teşekkür etti.

Yılın Kadın Sporcusu Buse Naz Çakıroğlu
 
Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu Ödülü'nü P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu takdim etti. Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu Ödülü'nün sahibi Avrupa ve Dünya Şampiyonu, Olimpiyat İkincisi millî boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu oldu. Buse Naz Çakıroğlu teşekkür konuşmasında, “Geçtiğimiz sene bu ödülü aldığımda kendimi çok mutlu hissediyordum, bu yıl çok gururluyum çünkü bu ödülü bu yıl üst üste ikinci kez alıyorum. Başarıyla doğru orantılı olmasıyla birlikte bu ödüle beni layık gören sevgisini, değerini azaltmayan Türk halkına çok teşekkür ediyorum. Paris 2024 Olimpiyatlarına çok az bir süre kaldı. Bu seneden tek dileğim hepimizin evimize bol gururlu, çok mutlu ve madalyalı dönmesi olacak. İnsanoğlu her zaman her şeyi mükemmel yapmak istiyor, bazen de ondan en mükemmeli istiyorlar. Ben en mükemmeli yapmadığımda da yanımda olan ailem, Nazım Hocam, teknik ekibim ve arkadaşlarım var. Onlardan aldığım güçle her şeyi yapabilecekmiş gibi hissediyorum. Onları çok seviyorum. Sevgili jüri üyelerine, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Türkiye Boks Federasyonu’na, Fenerbahçe ailesine, Milli Olimpiyat Komitemize, P&G aileme ve tüm sponsorlarıma teşekkür ediyorum. Umarım seneye olimpiyat şampiyonluğuyla görüşürüz. ” ifadelerini kullandı.
 
AXA Sigorta Yılın Takımı Ödülü'nü Avrupa ve Milletler Ligi Şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımımız aldı
 
A Milli Kadın Voleybol Takımımız ile Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın Kaptanı Eda Erdem Dündar yaptığı konuşmada, “Yeni bir milli takım dönemine başlıyoruz, geçtiğimiz yıl gerçekten bizim için çok özeldi. Bu yılda olimpiyat senesi ve umuyorum bizi seven,  voleybolu seven, sporu seven ülkesini seven,  herkesi başarılarımızla bir kere daha gururlandırmak nasip olur. Hepinize çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.